Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το θερμόμετρο..

Ξημέρωσε ..
Το θερμόμετρο δείχνει 5 βαθμούς Κελσίου..
Κρυώνω... Σε περιμένω...
Είπαν πως θα χειροτερέψει ο καιρός, πως θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία...
Ίσως να χιονίσει.. Κρυώνω....
Δεν έχεις φανεί κι εγώ κοιτάζω με λύσσα το θερμόμετρο...
Δείχνει τώρα 3 βαθμούς... Άρχισε να ρίχνει χιονόνερο...
Περνούν οι ώρες ... Κρυώνω.. Που είσαι;
 Η πόλη είναι άδεια, κόσμος, σκιές τριγύρω κι εσύ μακριά... Περιμένω..
 Το θερμόμετρο δείχνει τώρα 1 βαθμό ... Το κρύο είναι αφόρητο μακρυά σου ...
Σε βλέπω! Σε βλέπω από μακρυά να πλησιάζεις...
Η πόλη γέμισε...  Το θερμόμετρο μηδένισε. Η απόσταση μηδενίστηκε... Καίγομαι...
Με αγκαλιάζεις...
Το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν... -1 , -2... αλλά ποιός νοιάζεται; ....
..Χιονίζει!..

Bolero

Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν Δυνατά...


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο νέος και η νεράιδα (παραμύθι)!!


Ζούσε κάποτε σε ένα μακρινό μέρος, ένας νέος άντρας.  Μια νύχτα καθώς γύριζε σπίτι του, μέσα από το δάσος , είδε μπροστά του μια πανέμορφη κοπέλα,αέρινη κι εξωπραγματική. Δεν  του ήταν δύσκολο να καταλάβει πως ήταν νεράιδα. Εντυπωσιάστηκε! Πήγε σπίτι του και τη σκεφτόταν συνέχεια... όλη νύχτα ...κι όλη την επόμενη ημέρα...και την άλλη νύχτα και μέρες πολλές....  Ώσπου πήρε την απόφαση να πάει να την ξαναβρεί. Εκείνη τον περίμενε! ..Γιατί τον σκεφτόταν κι αυτή. Πέρασαν την νύχτα μαζί και το ξημέρωμα χώρισαν. Την άλλη νύχτα πάλι. Και την άλλη.... και την άλλη ..... και νύχτες πολλές . Ώσπου το έμαθε το πνεύμα του δάσους και φώναξε τη μικρή νεράιδα... να της πει να μην τον ξαναδεί, γιατί δεν είναι φρόνιμο για μια νεράιδα να είναι με έναν θνητό.... Δυο παράταιροι κόσμοι!...Της είπε να μην τον ξαναδεί γιατί θα του ρίξει κατάρα, και θα τον σκοτώσει! Εκείνη έκλαψε , έκλαψε πολύ τόσο που εκείνο το βράδυ ξέσπασε μπόρα κι εκείνος δεν μπόρεσε να έρθει να τη βρει. ..και το άλλο βράδυ πάλι έκλαψε ,τόσο πολύ που ξανάγινε μπόρα το κλάμα της κι εκείνος πάλι δεν μπόρεσε να έρθει να τη βρει...κι έτσι ακολούθησαν πολλά βράδια , ώσπου καταλάγιασε μέσα της ο πόνος του χωρισμού και σταμάτησε να κλαίει... Κι εκείνο το βράδυ , το πρώτο βράδυ που είχε ξαστεριά μετά από καιρό, εκείνος ήρθε με αγάπη σαν να μην έλειψε ούτε μια στιγμή.... "φύγε" του είπε, δεν ταιριάζουμε , είμαστε διαφορετικά πλάσματα, το πνεύμα του δάσους δεν το εγκρίνει και θα σου ρίξει κατάρα να σε σκοτώσει , φύγε μακριά μου! Όμως ο νέος την αγαπούσε τόσο που δεν τον ένοιαζε η ζωή του... "πάμε να του μιλήσουμε" της είπε και την πήρε από το χέρι... Μπροστά στο πνεύμα οι δυο τους εξήγησαν πως θέλουν να ζήσουν μαζί για πάντα, και παρακάλεσαν να τους το επιτρέψει! .... Το πνεύμα ,σκέφτηκε για λίγο... κι ύστερα είπε " άνθρωπος με αερικό ταίριασμα δεν έχουν, μ'άλλη μορφή μόνο κοινή ζωή κατέχουν" ... "Μεταμόρφωσε μας" είπαν .... και το πνεύμα ξανασκέφτηκε και είπε...."Πουλιά πεθαίνουν, λουλούδια μαραίνονται" .... "Κάτι άλλο!" είπαν....Το πνεύμα ξανασκέφτηκε " Χώμα πατιέται , νερό κυλάει".... "Κάτι άλλο" ξαναείπαν αγκαλιασμένοι..... Το πνεύμα έλαμψε!..."Δέντρα! Δέντρα ριζώνουν, δέντρα δένονται για πάντα!" ..... και τότε τα πόδια τους έβγαλαν ρίζες και σιγά σιγά μεταμορφώθηκαν σε δέντρα..... δυο δέντρα που κρατιούνται χέρι χέρι ..... για αιώνες!!!!!




Υ.Γ. Τα δύο αυτά πλατάνια βρίσκονται στο χωριό μου. Έχουν ένα κοινό κλαδί.....


(κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα) 

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012


"Να αμφιβάλλεις πως τ'αστέρια είναι φωτιά και να αμφιβάλλεις ακόμη πως ο ήλιος έχει μια δική του τροχιά. Να αμφιβάλλεις και πες πως η αλήθεια είναι μια ψεύτικη αλήθεια , μην αμφιβάλλεις όμως ποτέ για τον έρωτα μου.Ποτέ! "

                                                 William Shakespeare,Άμλετ"

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Imany - You Will Never Know

Έτσι είναι...

Να βουτάς... Μες στα μάτια της... Μες στα μάτια του..  Να σου γίνεται εθισμός, σκληρό ναρκωτικό ...Εξάρτηση... Να ξυπνάς το πρωί και να τον αναζητάς , σαν μοιραία λύση... Να κοιμάσαι το βράδυ και να σου λείπει στον ύπνο σου. Να μην θέλεις να κοιμηθείς για να μην χάσεις στιγμές από εκείνον... Από εκείνη....Να σου λείπει ακόμα κι όταν τον έχεις πλάι σου.. Ανάγκη και επιθυμία! Ανάγκη περισσότερο , παρά επιθυμία... Να γελάς με το ''τίποτα'' που κάνει, να λιώνεις μόνο που γέρνει το κεφάλι πίσω.. Να συντάσσεται η αναπνοή σου με την δική του, και να συνθηκολογεί... Να κάνουν έρωτα τα μάτια πριν ακόμα αγγιχτούν τα σώματα.. Να ταξιδεύεις, τόσο μακρυά, μέσα σε ένα λεπτό... Να ονειρεύεσαι.... Πολύ να ονειρεύεσαι! Και να μην βλέπεις, να είσαι τυφλός και να μην βλέπεις κανένα εμπόδιο!.... Να μην υπάρχουν εμπόδια για σένα παρά μόνο δυο μάτια μαγνήτες! .... Μόνο αυτά! Έτσι είναι... Έτσι πρέπει να είναι..

'Ερωτας;
Πάθος;
Επιθυμία;
Ενθουσιασμός;
Αγάπη; ....

Δεν θα το μάθεις ποτέ αν δεν βουτήξεις βαθιά ...
Αν δεν το ζήσεις!







Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Απλά μαθήματα...

Τα πάθη μας... Τα λάθη μας.. Οι έρωτες που ζήσαμε, μια διδαχή για τους επόμενους. Μαθαίνουμε να αγαπάμε, μέσα από τις εικόνες τους παρελθόντος.Κάθε καινούργια αγάπη είναι μοναδική. Η μοναδικότητα της ξεπροβάλει από τς εμπειρίες της ζωής μας. Αν δεν πόνεσες ποτέ δεν ξέρεις τι είναι βάλσαμο. Δεν μπορείς να διακρίνεις την ευτυχία. Άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας, για κάποιο λόγο. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Τετριμμένο αλλά πέρα για πέρα αλήθεια. Άνθρωποι ''βάλσαμο'', άνθρωποι ''σκαλοπάτια", άνθρωποι ''μετουσίωση", άνθρωποι "για λίγο", άνθρωποι "για τώρα", άνθρωποι "για πάντα"... Όλοι έχουν μια θέση στην ιστορία της ζωής μας.. Όλοι κάτι μας έδωσαν.... ένα λιθαράκι σε αυτό που είμαστε τώρα. Κι αυτό που θα είμαστε ίσως αύριο... Σε όλους χρωστάμε ένα ''ευχαριστώ".. Ναι , ναι ακόμα και σε αυτούς που μας πόνεσαν, σε αυτούς περισσότερο. Ναι και σε αυτούς που μας άφησαν,  ξέρω πως επαναστατείτε! Αλλά για σκεφτείτε λίγο, αν δεν αδειάσει μια θέση στη ζωή μας πως θα έρθει να καθίσει η ευτυχία; Όταν συγχωρήσουμε μέσα μας αυτούς που μας πόνεσαν, κλείνουμε μια πόρτα, και ανοίγουμε μια άλλη! Μια καθαρή δίοδο για να μπει το φως. Η φύση δεν γνωρίζει την έννοια του κενού, δεν υπάρχει κενό στη φύση, ούτε στη φύση των ανθρώπων. Κάθε κενό καλύπτεται και πολλές φορές από κάτι καλύτερο. Δείτε το έτσι, γιατί έτσι είναι.
Συγχωρείστε ανθρώπους που σας φέρθηκαν άσχημα, κι ευχαριστείστε τους! Αν δεν ήταν αυτοί που είναι, αν δεν φέρονταν με αυτό τον τον τρόπο, δεν θα είχατε μάθει τόσα πολλά... Δεν θα διεκδικούσατε  το καλύτερο στη ζωή..  Όχι δεν είναι ηττοπάθεια, ούτε μαζοχισμός.. Είναι σοφία και κάθαρση! ....

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πέντε ΜΕΓΑΛΑ μυστικά για να κερδίσεις τον άντρα(ή τη γυναίκα) των ονείρων σου!!!


  1. ΝΑ.....
  2. ΕΙΣΑΙ....
  3. Ο .......
  4. ΕΑΥΤΟΣ....
  5. ΣΟΥ......



Γυμνό Σώμα - Γιάννης Ρίτσος


Ι.
Είπε:
ψηφίζω το γαλάζιο.
Εγώ το κόκκινο.
Κι εγώ.

Το σώμα σου ωραίο
Το σώμα σου απέραντο.
Χάθηκα στο απέραντο.

Διαστολή της νύχτας.
Διαστολή του σώματος.
Συστολή της ψυχής.

Όσο απομακρύνεσαι
Σε πλησιάζω.

Ένα άστρο
έκαψε το σπίτι μου.

Οι νύχτες με στενεύουν
στην απουσία σου.
Σε αναπνέω.

Η γλώσσα μου στο στόμα σου
η γλώσσα σου στο στόμα μου-
σκοτεινό δάσος.
Οι ξυλοκόποι χάθηκαν
και τα πουλιά.

Όπου βρίσκεσαι
υπάρχω.

Τα χείλη μου
περιτρέχουν τ' αφτί σου.

Τόσο μικρό και τρυφερό
πως χωράει
όλη τη μουσική;

Ηδονή-
πέρα απ' τη γέννηση,
πέρα απ' το θάνατο.
Τελικό κι αιώνιο
παρόν.

Αγγίζω τα δάχτυλα
των ποδιών σου.
Τι αναρίθμητος ο κόσμος.

Μέσα σε λίγες νύχτες
πως πλάθεται και καταρρέει
όλος ο κόσμος;

Η γλώσσα εγγίζει
βαθύτερα απ' τα δάχτυλα.
Ενώνεται.

Τώρα
με τη δική σου αναπνοή
ρυθμίζεται το βήμα μου
κι ο σφυγμός μου.

Δυό μήνες που δε σμίξαμε.
Ένας αιώνας
κι εννιά δευτερόλεπτα.

Τι να τα κάνω τ' άστρα
αφού λείπεις;

Με το κόκκινο του αίματος
είμαι.
Είμαι για σένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...